You are here: > ESRI Forums > arcsde (9.1 and older) users online discussion forum > Thread Replies

ArcSDE (9.1 and older) Users Online Discussion Forum

ArcSDE: Installation forum

Operation Failed, Unable to start iomgr.   Ali Haider Jan 17, 2007
Re: Operation Failed, Unable to start iomgr...   Ali Haider Jan 19, 2007
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Operation Failed, Unable to start iomgr. 
Author Ali Haider 
Date Jan 17, 2007 
Message Hi,
ArcSDE 9.0
Oracle 10g
Windows 2003 Server
In the end of post installation it give the following response BEFORE creating ArcSDE service.

"An error was encountered while running ArcSDE Post Installation. Operation Failed, Unable to start iomgr."
At the screen I changed the server name with the Oracle database name and it created the service but then it doesn't start from either command prompt and services control pane.

This behaviour is very strange that it takes database name as servername.

Following are the sde_*.log file and command prompt responses after trying to get the service started.

===---Comman prompt response---===
C:\Documents and Settings\Administrator>sdemon -o start
Please enter ArcSDE DBA password:
esri_sde service failed during initialization.
Please check event log or error log files.
Error starting esri_sde service(0)
Could not start ArcSDE -- Check Network, $SDEHOME disk, DBMS settings and dbinit
.sde.


===---sde_*.log file reading---===

-------------------------------------------------------
ArcSDE 9.0 Oracle9i Build 1093 Fri Mar 19 13:28:50 PST 2004
-------------------------------------------------------
DB_open_instance()::db_connect (OCI8) error: 12638
init_DB DB_instance_open_as_dba: -51
DBMS error code: 12638
ORA-12638: Credential retrieval failed

I have attached the event viewer screens as well.

I have read almost all the relevant posts but of no help to me. Please help me if you can.

Regards,
 
  Arcsde_screens.zip (opens in new window)
 
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: Operation Failed, Unable to start iomgr. 
Author Ali Haider 
Date Jan 19, 2007 
Message Well I found out its solution....The following sqlnet.ora file entry needs to be like this.

SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NONE)

earlier it was
SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)

Its working fine now.

Regards,