You are here: > ESRI Forums > arcgis desktop discussion forums > Thread Replies

ArcGIS Desktop Discussion Forums

ArcGIS Desktop - Geoprocessing Scripting (Python, JavaScript, VB) forum

I/O warning : failed to load external entit...   Shane Lim Aug 26, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Chad Cooper Aug 27, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Mike Chancey Aug 31, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Anthony Lopez Sep 01, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Ted Cronin Sep 01, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Chad Cooper Sep 01, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Barry Otterson Sep 02, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Shane Lim Sep 02, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Sandeep Barre Sep 03, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Daniel Rouleau Sep 10, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Nick Hetrick Sep 18, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Jason Wise Sep 30, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Tony Viveiros Oct 21, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Shane Lim Oct 21, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Tony Viveiros Oct 21, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Pat Keith Nov 02, 2009
Re: I/O warning : failed to load external e...   Andrea B, GISP Jan 25, 2010
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject I/O warning : failed to load external entity 
Author Shane Lim 
Date Aug 26, 2009 
Message At the end of every run of python I get message below in the console window. This file does not exist in my install. Any suggestions? This is a new install of Desktop on a new machine. 9.3.1 and I am running python with EasyEclipse for Python.

I/O warning : failed to load external entity "C:\Program Files\Common Files\ArcGIS\bin\AddInSettings.xml" 
  Shane Lim
United Water
Boise, Idaho
 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Chad Cooper 
Date Aug 27, 2009 
Message I get the exact same error message running a console C# application. Pretty sure I wasn't getting this prior to the 9.3.1 upgrade (upgrade from 9.3 to 9.3.1, NOT a clean 9.3.1 install). My app runs just fine, but it would be nice to know what's going on here. ESRI...anyone?? 
  ---------------
chad 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Mike Chancey 
Date Aug 31, 2009 
Message Make that three now. Just fired off a 25 step Python script series in a DOS batch file and every one is generating the failed to load message. Can we get some guidance here?

Mike Chancey
Kansas City Water Services
KCMO 
  Mike Chancey
Stormwater GIS
Planning & Records Division
Water Services Department
Kansas City, Missouri 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Anthony Lopez 
Date Sep 01, 2009 
Message Make that four...I get this exact same error when starting a grid session in ArcInfo Workstation. I did notice however that the directory specified in the error is somehow related to ArcGIS Explorer 900. After uninstalling ArcGIS Explorer I no longer get the error message...

Anthony Lopez
National Renewable Energy Laboratory
Golden, Colorado 
  Anthony Lopez
National Renewable Energy Laboratory
Golden, CO 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Ted Cronin 
Date Sep 01, 2009 
Message Make that 5, I get the same error, and since explorer 900 does use Add-ins, it seems feasible. 
  Regards,

Ted
County of Riverside 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Chad Cooper 
Date Sep 01, 2009 
Message Anthony, looks like you figured it out, I uninstalled AGX 900 and the error message went away for me as well. Thanks! 
  ---------------
chad 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Barry Otterson 
Date Sep 02, 2009 
Message you can get around the error message by creating an the file with an empty tag inside. 
 
<empty/>
 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Shane Lim 
Date Sep 02, 2009 
Message Thanks for the work around. I didn't really want to unistall AGX. 
  Shane Lim
United Water
Boise, Idaho
 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Sandeep Barre 
Date Sep 03, 2009 
Message Thanks for the work around! 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Daniel Rouleau 
Date Sep 10, 2009 
Message Appreciate the workaround, any official response as to the cause of this message? 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Nick Hetrick 
Date Sep 18, 2009 
Message Same error also and i have the new AGX installed as well. I am wondering if they test software before it is put into prodcution anymore.
 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Jason Wise 
Date Sep 30, 2009 
Message This also affects ArcCatalog. I had the same behavior described above while running a script from Eclipse, plus ArcCatalog hung when I tried to open a geoprocessing model that calls a script. Barry's workaround seems to have fixed both problems.

I'm running 9.3 and AGX 900. 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Tony Viveiros 
Date Oct 21, 2009 
Message Just installed latest ArcGIS Explorer and received the following error message when trying to run an aml script: I/O warning : failed to load external entity "C:\Program Files\Common Files\ArcGIS\bin\AddInSettings.xml"

Could someone please provide additional clarity on the suggested solution? I'm not sure where this empty tag is supposed to be created.

I would rather not uninstall Explorer if possible.

Thank you. 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Shane Lim 
Date Oct 21, 2009 
Message You simply need to create a text file called AddInSettings.xml instead of txt and the only line in that file will be:



 
 
<empty/>
 
  Shane Lim
United Water
Boise, Idaho
 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Tony Viveiros 
Date Oct 21, 2009 
Message Worked perfectly...no more aml errors...thanks. 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Pat Keith 
Date Nov 02, 2009 
Message Worked for me too. 
   
Report Inappropriate Content • Top • Print • This Forum is closed for replies.    
Subject Re: I/O warning : failed to load external entity 
Author Andrea B, GISP 
Date Jan 25, 2010 
Message I'm using 9.3.1.

Thank you, worked like a charm! 
  Andrea Bohn
GIS Analyst